Bellis perennis (Bell-p) – navadna marjetica

Homeopatsko zdravilo Bellis perennis imenujemo tudi Arnica z globokim učinkom. Deluje v globino in se torej uporablja pri udarcih, padcih, nesrečah oz. poškodbah na splošno. Učinkovita je tudi tedaj, ko je od poškodbe minilo že nekaj časa oz. tedaj, ko Arnica več ne deluje.  Značilna je huda utrujenost in potreba po ležanju.

Bellis perennis (Bell-p) – navadna marjetica

Bellis perennis (Bell-p) – navadna marjetica

Zdravilo Bellis perennis je tudi prva pomoč pri poškodbah dojk in maternice, pri modricah in po operativnih posegih. Učinkovita je pri preobčutljivosti in bolečinah po porodu, kjer so prisotni hematomi. Stanje se poslabša z gibanjem in masažo in izboljša na hladnem. V menopavzi se uporablja tedaj, ko je prisotna huda utrujenost in bolečine v ledjih. Uporablja se tudi pri ranah, ki se gnojijo (npr. v trebuhu). Preprečuje brazgotine.

Otroci, ki so zelo razdražljivi zaradi bolečin, se radi vozijo z avtom, da lahko zaspijo.

Homeopatsko zdravilo Bellis perennis se lahko svetuje tudi fizičnim delavcem, ki imajo za posledico težkega dela revmatične težave in so močno izčrpani.

Bellis perennis se daje otrokom v potenci C6, prav tako tudi pri modricah. Pri hujših poškodbah se uporablja v potenci C30.